Korv och makaroner

Kom hem från Stockholm och två dagar med 50 kollegor. Trött av allt pratande och lyssnande och socialiserande. Ulf stekte korv och Hjalmar kokade makaroner. Jag borde sätta mig på Monarken. Jag borde sätta mig på Monarken.Två dagar utan träning. Men nej, idag räckte inte viljan till helt enkelt. Det blev käk och kvällspyssel istället.

Förundras över att mina kollegor kan sitta, sitta, äta, sitta, sitta, äte lite mer, fika, sitta i timmar, dagar, år... Hur står dom ut? Kliar det inte i deras ben? Kryper det inte under deras hud? Jag stod iallafall upp under delar av dagen. Drog ut på morgonpromenad så fort det började ljusna. Desperat efter luft och rörelse. Och så vackert det var en höstmorgon som denna!

Igårkväll hade vi hälsoföreläsning. Mellan 18.30-20.00. Efter middag och supergott rödvin. Föreläsaren var värdelös. Hon bara log och log och log. Hon körde alla urgamla trick... youtube, nalle puh-citat, läsa en berättelse, göra något aktivt (rockring och gummiband), bikupa. Hon sa överhuvudtaget inget som gav mig nåt nytt.

Var fanns hälsotänket? Varför var vi inte utrustade med regnkläder och ute på långpromenad bland höstmålade träd? Innan mat och rödvin. Innan det blev mörkt ute. Innan vi däckade av syrebrist i en trist gammalt möteslokal.

Kommentarer