Naturskön cykling och camping hos ABBAS

Från Karlstad till Funäsdalen går vår väg via lilla Vägsjöfors i norra Värmland. Här finns Abbas stugby och camping, TREK-butik och uppmärkta MTB-leder. Grundaren till allt detta är Harold Abbas, hängiven mountainbikecyklist som ger också ger ut magasinet MTB-Sweden. Vi har stött på Harold tidigare, på ett MTB-läger i Torsby, så vi visste vem han är och när mina föräldrar varmt rekommenderade hans camping efter ett besök för några veckor sedan, ändrade vi våra planer på ett stopp i Rörbäcksnäs.

Det blir tre nätter här. Imorgon åker vi norrut och planerar att köra via Norge och Röros. Abbas erbjuder precis det vi vill ha. Naturnära lugn, fina cykelmöjligheter och likasinnade medcampare. Hjalmar har huserat fritt på campingområdet. Här lever han sitt ohämmade fyraårsliv fullt ut… hittar nya kompisar från Holland och Tyskland (att dela språk är för vuxna), cyklar, mekar med Harold, leker… ibland blir han lite väl bångstyrig. Lydnad är inte hans grej just nu, vilket tar mycket av vår energi, men han är ute dagen lång, saknar inte TV och somnar gott på kvällen. Det är detta liv jag vill ge våra barn, året om, varje dag.

Och var är cyklisten? Hjalmar är överallt och känner alla.
Han är en supercamper.
 Ulf och jag har fått två fina träningspass vardera. Förhoppningsvis får vi även till varsitt kort och högintensivt intervallpass imorgon bitti, innan vi beger oss. Från Abbas utgår ett antal uppmärkta MTB-leder av varierad längd. Vi har haft fokus på att få till bra träningspass, så vi har nöjt oss med en varvslinga på den röda leden. Slingan har gett väldigt fin, hyfsat krävande cykling. Har fått öva min teknik bland blöta rötter och småsnäva kurvor, vilket varit toppenbra. Men har man tiden och möjligheten kan man ge sig ut på långa turer i den värmländska skogen och även få guidning via campingen. Kanske en annan gång – för till Abbas kommer vi tillbaka!
 
På ABBAS fick vi till både cykelvård...

...och tvätt av skitiga cykelkläder. Perfekt!

Vi är så nöjda med vårt nya resetält, StarCamp Futura.



 

 

Kommentarer