Tillbaka i Lindvallen

Så är vi åter på plats. I Lindvallen såklart. Häftigt att ha varit här så många år och fått uppleva den galna utveckling som skett runt Cykelvasan. De första åren var det rätt lugnt, snudd på dött, veckan innan. Nu är det folk och fart redan nu, med flera dagar kvar till vasastarterna. Men det klart, 12 000 personer (!) ska trampa mellan Sälen och Mora på lördag och nästan 5000 de kortare sträckorna på fredag. Dessutom ska en massa kids köra Barnens Cykelvasa. Det inger viss respekt! Och det är så otroligt positivt för cykelsporten. Jag kan inte tänka mig en bättre inkörsport till en ny motionsform.

Vi är som vanligt här en hel vecka. Åkte upp igår. Det blev en bra resdag. Vi lär oss alltmer om hur vi ska lägga upp våra resdagar för att det ska fungera med barnen. Denna gång gick Ulf och jag upp runt sex. Jag packade snabbt ihop matvaror och de sista kläderna och stack sedan ut för ett intervallpass (maxintervaller på 60 sekunder, sjukt effektivt) medan Ulf packade bilen. Därefter frukost och iväg. Hade all mat för resan förberedd så att vi kunde anpassa matstoppen efter barnen. Stannade på samma ställe för förmiddagsfika som vi gjorde på uppresan 2012... det borde vara lyckobringande...


 

Idag regnade det massivt på förmiddagen. Vi drog till Trollskogen på Hundfjället och lät Hjalmar löpa amok i fantasins värld. Vi var blöta men glada. En utflykt med klass!

Regnet fortsatte att ösa ner. Det var bara drygt tio grader varmt och humöret slokade. Ska det vara så här hela veckan? Ska vi inte ens kunna cykla? Men, framåt kvällen klarnade det och enligt prognosen kan vi nog hoppas på fina kvällar häruppe. Så nu planerar vi för Rörbäcksnäs både tisdag och onsdag eftermiddag/kväll. Lite ovant för oss morgonmänniskor, men det ska nog bli fint.


Kommentarer