Små utgifter, stor rikedom

 
En vrålförkyld cyklist fick byta förmiddagens bålträning mot ingefärste och Buffé. Och överraskades av ett bra reportage om bloggaren Karoline Jönsson som driver odlings- och matbloggen Det gröna skafferiet, samt flera riktigt spännande vegetariska recept som jag ska testa framöver.
 
Det som fångar mitt intresse i det här reportaget är Karolines resa bort från den kommersiella storstadsvärlden. Hon ser få fasta utgifter som nyckeln till att leva det liv hon vill.
 
Hoppas du kan läsa texten... annars finns hela tidningen här
 
Du har kanske kikat på min sida om Livsbalans och läst om den hälsoresa som vi är mitt i. En av de förändringar som vi just nu försöker göra, är att minska våra levnadskostnader. Tanken att bli mindre beroende av pengar och därmed skapa mer utrymme och tid för det som verkligen ger oss livskvalitet, det vill säga tid för familjen, utelivet och cyklingen. Vi är övertygade om att det inte är den perfekta ytan med det fina hemmet, kläderna och de världsomfattande resorna som gör oss rika, utan det är ett enkelt liv i frihet och frisk luft.
 
Exempelvis har vi bestämt oss för att när vi nu flyttar om husets sovrum för att få det att fungera bättre rent praktiskt, så ska det ske med minsta möjliga merkostnader. Förr hade vi genast gasat ner till IKEA och shoppat loss. Skitkul just där och då, ja, men sen då? Nu försöker vi använda det som redan finns i huset och undanstoppat på vinden och det visar sig vara ganska mycket. Och det har visat sig vara väldigt kul. Kolla bara in den här snygga klädhängaren som Ulf snodde ihop av en gammal bräda och krokar som vi hittade i garaget... Jag älskar den!


Kommentarer