Energy bars för hungriga cyklister
Jag tycker det är riktigt smidigt att ha bars hemma. Lätt att slänga med i väskan när man ska träna direkt efter jobbet, som återhämtning efter gymmet eller nåt att tugga på när läget börjar bli kritiskt. Vi köper hem storpack, men det är rätt dyrt, så när tiden finns är det ju inte fel att baka egna.
Det gjorde jag och ungarna häromdan. Testade två nya recept och de blev kanonbra! Både den lite mer lättuggade varianten och vuxenbarsen som baseras på nyponskalsmjöl och är glutenfri med glutenfria havregryn. Recept efterfrågades och här kommer de!
Det gjorde jag och ungarna häromdan. Testade två nya recept och de blev kanonbra! Både den lite mer lättuggade varianten och vuxenbarsen som baseras på nyponskalsmjöl och är glutenfri med glutenfria havregryn. Recept efterfrågades och här kommer de!
Mina nyponbars - 24 st
- 1 dl Risenta nyponskalmjöl
- 1 dl Risenta solroskärnor
- 1 dl havregryn
- 50 g Risenta torkade tranbär
- 100 g Risenta finhackade torkade fikon
- 100 g Risenta finhackade hasselnötter
- 2 krm salt
- 50 g smör
- 1 dl honung
- 2 äggvitor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Täck en form som är ca 20 x 20 cm
med bakplåtspapper. Rör samman nyponskalmjöl, solroskärnor, havregryn, torkad
frukt, hasselnötter och salt i en bunke och ställ åt sidan. Blanda smör och
honung i en kastrull och låt koka upp på mellanvärme. Sjud ett par minuter och
ta sedan kastrullen från värmen. Låt smeten svalna något och vispa sedan ner
äggvitan. Vänd ner smeten i grynblandningen och blanda noga. Bred ut smeten
jämnt över formen. Grädda i mitten av ugnen i 45-50 minuter. Låt kallna helt
och skär i portionsbitar.
www.risenta.se
www.risenta.se
Cykelkidsens bars - 10 st
- 1 dl
fiberrika havregryn
- 1 dl
solrosfrön
- 1 dl
pumpafrö
- 1/2
dl sesamfrö
- 1/2
dl russin
- 1/2 dl
torkade blåbär
- 2
tsk vaniljsocker
- 1
1/2 tsk kanel
- 1
msk kakao
- 2 msk flytande honung
- 2 äggvitor
Gör så här:
Sätt
ugnen på 125°C.
Blanda
alla torra ingredienser och rör sedan i honung och äggvitor. Klä
en avlång brödform (ca 1 1/2 liter för 10 bitar) med plastfolie. Lägg ner
smeten och pressa ned den ordentligt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt
kakan svalna av och kyl den innan den skärs i bitar ca 8-10 bitar.
www.ica.se
www.ica.se
OBS! Går finemang att frysa!
Kommentarer
Skicka en kommentar