När alla andra cyklar och du nöter soffa

Det finns två skäl till varför en cyklande morsa inte ska gnälla över en förkylning:

 • Det finns det som är väldigt mycket värre. 
 • De som bjöd på bacillerna är mest troligt de som hon älskar mest av allt och som hon helt frivilligt har skaffat sig: kidsen (skyll dig själv med andra ord).

Det finns också två skäl till varför den cyklande morsan faktiskt kan få gnälla litegrann:
 • Hon har gjort allt så jädrans rätt: ätit frukt, grönt, ingefära, vitlök, chili, gurkmeja... inte ätit socker, hoppat över skolans julpysselkväll, storhandlat innan övriga byn vaknat, tvättat händerna till förbannelse, ätit återhämtningsmål direkt efter träning, haft stenkoll på eventuella smitthärdar på kontoret, på kalas, på flygplatsen, på möten... 
 • Hon har haft en rätt tung höst och har längtat så ofattbart mycket efter en julledighet med massor av träning OCH familjemys, god mat och vila.

December blev inte vad jag hoppades på. Först vinterkräksjukan runt Lucia och sen en rejäl förkylning över jul. De uteblivna timmarna i dagboken kan jag leva med. (Även om de såklart göder tvivel). Det är mest den där känslan som jag längtat efter. Att få sätta sig vid julbordet efter ett rejält distanspass. Att dra ut i morgonmörkret och komma hem till brasa och gröttallrik. Att träna dag efter dag och få känna mig nöjd och hungrig. Ungefär som att bokälskaren njuter av att läsa i timmar.

Du kanske också har nött soffan istället för sadeln i jul? Förstod av företagshälsovården att det är väldigt många som ligger sjuka i rejäla förkylningar just nu. Fler än jag som avrundar julen blekare och tröttare än när jobbdatorn stängdes inför julsemestern. Det är attans, vi behöver ju tanka energi för att orka resten av vintern.

Vi har trots familjeförkylningen fått en rejäl portion julmys och det är jag tacksam för. Julafton blev precis så magisk som den ska vara och barnen har varit i sitt tomteesse hela helgen lång. Och det är ju ändå deras julupplevelse som är viktigast.

Pyjamasungar hittar tomtekoja med kvarglömd luva
och paket i trädgården.

På lillejulafton publicerade Laholms Tidning ett reportage om mig och mitt cykelliv. Fick ett himla fint rim tillägnat mig. Det var roligt. 
Bacillhärdar eller ej... fina e dom, mina troll.  Kommentarer

  1. Alltså, man köper ju inte en soffa för att den ska stå och damma... :) Krya på dig!

   SvaraRadera
  2. Tack Hasse! Bara så du vet, du och Helena ser ut att bo i en drömvärld för oss sydsvenskar=)

   SvaraRadera
  3. Vilket fint reportage! Och fint skrivet. Man får känna tacksamhet och gnälla lite samtidigt 😊

   SvaraRadera

  Skicka en kommentar

  Populära inlägg i den här bloggen

  Lämnar cykeluppdraget - regional utveckling väntar

  Nytt jobb, cykelpendling och tillbaka på stig - och du, vi ses väl på Alliansloppet?

  Avsliten hälsena - ingen stigcykling på länge - men jag kommer tillbaka