Succéstart för Bukten MTB


Nu är vår nya cykelklubb Bukten MTB igång på riktigt!

Vi körde den första samlingen med Bukten MTB i tisdags. Passade på när det var röd dag och de flesta är lediga. Och wow, så bra det blev och så många som kom! Helt fantastiskt!

Vi var på Våxtorps Camping & Stugby där det finns härliga små cykelrundor, alldeles lagom för mindre cyklister. Det var en otroligt vacker vårdag - bara sådär perfekt!

Jag var inte med från början, utan blev skjutsad dit av mina svärföräldrar lagom för att se avslutningen. Det var helt underbart. Det var nästan 40 ungar som trampade runt bland vitsipporna! Det är få saker som ger mig så mycket energi som svettiga, cyklande ungar och alla entusiastiska föräldrar som hjälper, puttar på och hejar.

Välkommen att testa!

Nästa gång, den 7 maj, träffas vi i Båstad och gången därpå, den 15 maj, på Vallåsen Bike Park. Alla är välkomna att komma med och testa. Man behöver inte vara bra på att cykla - nej, nej Bukten MTB handlar om att ha roligt, att utmana sig själv och att cykla ihop med andra! Vi undviker traditionell åldersindelning då vi delar upp oss i grupper och vi tävlar inte. Vi leker!

Vi kommunicerar via Facebook - leta upp Bukten MTB!

Utvecklingspotential

Vi har redan fått förfrågningar om vi kan utveckla vår verksamhet för att även passa lite äldre barn, ungdomar och så småningom vuxna. Det funderar vi nu lite på medan vi låter barnverksamheten kicka igång. Men självklart kommer vi att ta hand om alla så gott vi bara kan!

Snart är alla bitar på plats

Det återstår ännu några administrativa saker att lösa innan klubben kan anslutas till Svenska Cykelförbundet och det går ganska långsamt nu när jag går på halvfart. Annars tycker jag att det är roligt och lärorikt att starta en klubb. Jag hade  inte en aning om hur det går till, men har fått bra hjälp av kommunens föreningskonsult.

Foton: L-P Larsson


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lämnar cykeluppdraget - regional utveckling väntar

Nytt jobb, cykelpendling och tillbaka på stig - och du, vi ses väl på Alliansloppet?

Avsliten hälsena - ingen stigcykling på länge - men jag kommer tillbaka