Bukten MTB - vilken bra klubbvecka vi haft!

Bukten Ladies 

Det är häftigt att vara en del av något som bubblar och växer. Att vara där, mitt i bubblorna, och se det hända. Den här veckan har vi kört igång Bukten MTB 2019 - andra året för vår nya cykelklubb - och vad det händer! 80 personer har deltagit på våra aktiviteter under den här första veckan. 10 personer har varit engagerade som ledare. Wow!

Bukten Ladies - specialsatsning i vår

Ikväll har vi kört vår specialsatsning Bukten Ladies. Tre träningar för enbart tjejer under våren. Det kom 16 tjejer till den här första träningen. Vi har ju ingen större tradition av mountainbike här i trakten, så det där var bra! Och det var kul. Som alltid när man cyklar med andra tjejer.

Ladies in action

Bukten Kids - 40 ungar och ett gäng föräldrar

I måndags körde vi Bukten Kids på Hökafältet. Det kom 40 barn. Med ledare och föräldrar så var vi minst 60 personer som härjade i skogen denna klara, vårkalla kväll. Vi var fem ledare som hjälptes åt. Att jobba tillsammans för att få barnen att ha roligt på stigen - det är fint. Och responsen från barn och föräldrar... jag blir så varm i hjärtat.

Bukten Kids

Äntligen en grupp för ungdomar och vuxna

I onsdags var det premiär för vår nya träningsgrupp Ungdom/vuxen. Det kom 24 cyklister till Båstad. Flera i gänget var barn plus förälder. Ett koncept som jag tror på. Att skapa ett sammanhang där barn och föräldrar kan göra nåt kul ihop. Förra året mäktade vi inte med att starta upp den här gruppen, jag är så otroligt glad att den är igång nu.

Ungdom/vuxen gruppen. Foto: Lars Magnusson


Imponerande engagemang och mer om Bukten MTB

Som för all annan föreningsverksamhet, så är tillgången till ledare helt avgörande för Buktens fortsatta bubblande. Bara den här veckan har tio personer varit aktiva som ledare. Det engagemang som alla i klubben visar, och som föräldrarna puttar in när de följer med barnen i skogen, är så stort! Jag hoppas att vi tillsammans ska klara att möta det växande intresset för mountainbike i vår del av landet.

Sugen på att vara med i Bukten MTB? Eller hjälpa till som ledare? Kanske som en administrativ kraft som sköter närvarohantering och aktivitetsbidrag och dylikt? Hör av dig till mig.
Mer om Bukten MTB i vår Facebookgrupp (som i dagarna nådde hela 300 medlemmar)

Dessa underbara cykelungar
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Nytt jobb, cykelpendling och tillbaka på stig - och du, vi ses väl på Alliansloppet?

Pendla hållbart - på cykeln - för dig och för framtiden

Laser, sidekicking på SM och den åttonde cykelvasavecka