All-in på Billingeracet

Oscar Ekstam intervjuar en trött trea efter målgång


Du går all-in. Kör så länge det håller. Orkar du inte hela vägen så vet du varför. All-in!


Hade jag inte haft personer runt mig som visar att de tror stenhårt på mig, då vet i sjutton om jag ens stått på startlinjen på Billingeracet i år. Ett av de tuffaste svenska långloppen med hårda stigningar och många kilometer krävande stigkörning. Men det gjorde jag - och jag gick all-in! 

Fick en bra start i den långa backen uppför Billingen. Låg tätt bakom Jennie Stenerhag. Passerade Emmy Thelberg och låg plötsligt tvåa. Klängde mig fast bakom den gul-blå mästartröjan tills det var dags att gå in på stig. Tappade henne där och gubbar, män, herrar kom emellan. Såg inte henne mer under loppet, men fick tider på att hon bara var 1-1,5 minut framför mig.
 
Bakom mig var luckan något större till Emmy som jagade. Jag körde hårt. Banan var fin och cykeln grym. Ulf som peppade och langade. Publik som hejade. Benen som kändes bättre än jag kunnat drömma om. Men stigarna tog kraft. Jag har inte kört stökig stig på väldigt, väldigt länge och även om det stundtals funkade bra, så fick jag jobba hårt. 

Foto: cykelkanalen.se


Vid 60 km blev jag väldigt ensam på banan. Benen började bränna och jag tappade fart. Kilometerna gick långsamt. Stigarna kändes oändliga. Jag var rökt. Men kämpade på. Om jag är trött, då är mina motståndare också trötta, tänkte jag. Ulf som peppade igen. Också plötsligt dök det upp en åkare med ljus hästsvans bakom mig. Emmy. Jag försökte gå med då hon gick om, men hade inget kvar i kroppen. Fokuserade på att ta mig uppför den där långa, långa sista klättringen, genom den branta Strupen och försvara min pallplats. Jag klarade det. 

Pallplats! På Billingeracet! Overkligt! Efter alla dessa månader... så jäkla grym känsla helt enkelt!

Det blev en helt fantastisk tävlingsdag. Ulf gjorde som alltid en galet bra insats. Hjalmar och Signe fick fina cykelupplevelser och vi fick en härlig kväll med mina föräldrar i vårt mysiga andra hem - husvagnen. 

Kommentarer

Skicka en kommentar