Vitt väglag

Igår bjöd naturen oss på en minnesvärd cykelupplevelse. När vi vaknade på morgonen och insåg att det var minusgrader och frost ute tog det allt emot lite att trä på cykelbyxorna och slänga upp cyklarna på biltaket. Kaffe framför brasan kändes mer lockande. Men stärkta av gröt och filmölksbröd gav vi oss iväg. Och vilken dag vi fick! Men det började med igenfrusna växlar... vi lärde oss att det kan vara bra att ha varmvatten tillhands när termometern visar minus.

Vi cyklade en runda på runt fyra timmar. Luften var frisk och klar. Höstfärgerna fantastiska. Uppe på Hallandsås och ner mot sjörna möttes vi av snö. En oemötståndlig kombination. Och trots att det blev lite småtungt och slirigt, fick vi en av årets finaste turer. En sån dag när man känner sig så tacksam för allt positivt cyklingen för med sig utöver god fysisk hälsa.



Med Hjalmar hos mormor och morfar kunde helgen kryddas med både fest och massor av hemmafix. En fin helg med andra ord. Och efter en hel dag utan träning, börjar jag längta intensivt efter morgondagens cykelpass. Även om jag får nöja mig med Radio Båstad som sällskap och garaget som omgivning...

Kommentarer