Husvagnspremiär och Hallandsåscykling

Vi har haft en magisk helg! När vi såg väderprognosen inför helgen tog vi i mitten av veckan ett snabbt beslut att göra vår premiärtur med husvagnen. Och vi kunde inte valt en bättre helg. Med klarblå himmel, värmande sol och ljumma vindar var det svårt att tro att det fortfarande står mars i kalendern. Lite nervösa, och mycket förväntansfulla, styrde vi i fredagseftermiddag vår Kabe mot Våxtorps Camping & Stugby. Att det är mycket att tänka på och mycket att lära sig som husvagnsnybörjare kan vi intyga. Men det är också riktigt roligt och spännande!
På plats i vårsolen! Hjalmars cykel var såklart viktigast att packa upp.

På eftermiddagen och kvällen njöt vi verkligen av husvagnslivet och av att bara vara. Semesterkänslan infann sig samtidigt som vi sörplade i oss premiärkaffet strax efter ankomst. Trots att vi bara befann oss ett par mil hemifrån och några timmar tidigare stressat som galningar med träning, packning och matlagning, var det som att vända på en hand. Förmodligen är det naturen och lugnet på campingen som är nyckeln. Vi fick en helt underbar start på campinglivet tillsammans med våra små gryn.

Signe gillar husvagnslivet - ständigt i centrum i sin stol!


Ulf och Hjalmar kollar grodor i dammen.


Med löfte om godis gick han med på en bild...


Till och med en treåring kan njuta av en lugn flottfärd över dammen.

På lördagen sjöd det av våryra bland campinggästerna. Några var som vi ute på sin första runda med vagnen och testade sig försiktigt fram. Andra var betydligt med rutinerade och monterade vant upp förtältet inför årets campingsäsong. Alla njöt vi nog lika ohämmat av vårsolen.
Runt lunch drog Ulf och jag iväg, tillsammans med Mats och Lonnie, på en tretimmars mountainbiketur på Hallandsås. Det var så länge sedan och det var helt grymt! Vilken känsla att återigen få trampa fram bland träd, bäckar, raviner och längs smala, slingrande stigar! Över rötter och stenar, uppför och nedför åsen flera gånger om. Hjärtat som bankar, benen som värker. Också naturupplevelsen! Det är svindlande vackert på många ställen.

Paus vid Västersjön med Mats och Lonnie.

Jag fick dessutom en rejäl kick av att klara av killarnas tempo igen. Benen kändes starka och jag kunde tugga på i uppförsbackarna. De många mörka timmarna på träningscykeln i garaget har gett effekt och det är riktigt kul!

På lördagskvällen bjöd mina föräldrar på mat och brasvärme i campingens samlingsrum. Tänk att vi har varit där så ofta under åren, men aldrig förr som campinggäster. Det var på många sätt en intressant upplevelse. Det fräscha köket som vi diskade i. De generösa husvagnstomterna. Det lugna mörkret när jag gick till servicehuset för att borsta tänderna. Den gemytliga stämningen bland husvagnsgrannarna. Allt upplevdes från ett nytt perspektiv och det var bara positivt.


Campingvärdarna och Helge på morgonrundan.
Vi har ingen TV i vagnen. Vi vill att Hjalmar ska göra helt andra saker när vi är ute med vagnen än att titta på TV. Och vilken helg han fick! Han har verkligen lekt, busat, cyklat, kört flotte, fått nya kompisar... När jag på söndagförmiddagen ägnade mig åt att köra backintervaller varvat med nedförskörning i Vallåsen bike park körde han järnet ute och åt lunch med solrosor på kinderna och svettiga lockar. Och han blev otroligt besviken när vi sa att det var dags att åka hem. Vilken tur att vi snart kan åka dit igen!


Fem gånger uppför åsen och nedför down hill banan i Vallåsen bike park blev det. Riktigt kul cykling! DH-parken öppnar nästa helg.








Kommentarer