En Ulf och Nellie-dag

Så urskönt att vara igång med träningen igen efter en veckas förkylning! Träningen har kommit att bli ett måste för att må bra, både fysiskt och psykiskt. Så har det förvisso alltid varit för mig, men nu, i samband med ökad träningsmängd och hårdare träning, har det blivit allt tydligare och mer påträngande. Tyvärr har Ulf dragit på sig ännu en rejäl förkylning, vilket är riktigt tråkigt med tanke på att han haft flera kraftiga och långdragna förkylningar de senaste månaderna. Det känns alltmer angeläget att ta ännu ett steg i vår strävan efter en sund livsstil. I maj kommer vi att testa upplägget att äta kött max en gång vecka och grönsaker, rotsaker, bönor/linser och fisk för övrigt. Försöker hålla nere på vetebaserade produkter, men vi utesluter inte det.
Helgen var riktigt bra med sol och värme. Lördagen ägnades åt hemmafix i massor och söndagen var en riktig "Ulf och Nellie-dag". På morgonen åkte vi till Vallåsen, där det arrangerades en stor orienteringstävling. Ulf skulle egentligen tävlat, men fick nöja sig med knatteknatet tillsammans med Hjalmar. Det var hans första orienteringstävling och han gillade det.

Hjalmar stämplar

Jag ägnade förmiddagen åt ett riktigt fint MTB-pass på Hallandsåsen. Årets första vurpa och ett antal höjdmeter avverkades men framförallt massor av fin och jobbig cykling. Väl tillbaka på tävlingen blev vi serverade picknicklunch av Ulfs föräldrar och det var så lyxigt att inte vara den som lagat maten och som fick se till att alla fick vad de ville ha. Utan bara sitta där i solen, svettig och skitig och äta lunch... det är kvalitet.
Var på BVC med Signe idag och mätte och vägde lilltjejen. Allt var bra. Vi har en väldigt duktig barnsköterska och hon intygade att det inte är något problem alls för barnen att dra ner på köttkonsumtionen så länge de får fisk och allsidig kost i övrigt. Det är också bra att Signe äter järnberikad gröt.

Kommentarer