Pallen på Lidingö MTB

ToR Mellbystrand-Lidingö, inklusive banrek, raceprepp, pastabuffé, hotellfrulle, nervositetschock, långlopp, pall och after race, på 40 h. Det ni! Det blev dessutom 40 fantastiskt bra timmar - en superstart på säsongen helt enkelt!

Allt kändes bra inför lördagens långlopp på 63 km på Lidingö. Min Wilier 101X var optimerad, solen sken och banan fin. Ändå fick jag världens nervositetsanfall efter frukost på lördagen. Fick lägga mig och vila, kraftigt illamående. Det var rätt obehagligt faktiskt och jag blev lite överraskad av min egen reaktion. Som väl var så la det sig något när vi kom till tävlingsarenan och träffade på massor av goa cykelvänner.

Jaga hårt, ligga i tätklunga och kriga om position 

Jag kom iväg okej i starten. Isabelle Söderberg var dock snabbare och jag fick jobba hårt den första milen för att få kontakt med den grupp som hon låg i. Fick inte till några bra samarbeten, utan tvingades oftast jaga själv eller med någon på mitt hjul. Lyckades gå ikapp Isabelles grupp på cirka tio cyklister. Hon låg säkert placerad i gruppen hela tiden. Jag försökte jobba mig upp vid några tillfällen, men lyckades inte riktigt. Dels var killarna ganska aggressiva (fick till och med en smäll i ryggen av en herråkare) och dels gick det ruggigt fort i både kurvor och backar, så det var riktigt tufft att hålla position. Angelika Edvardsson var med de första milen och det var så spännande. Jag har aldrig tidigare legat i tätklungan med två andra, så det var en helt ny situation för mig.

Så himla skön känsla!
Men det gick som sagt väldigt fort och det är en krävande bana. Jag kände mig också ganska ensam när jag såg den uppbackning de andra tjejerna, som båda tillhör stora team, hade på och runt banan. Jag fick dock suverän langning av Elin och det var jag himla tacksam för i värmen. Efter cirka 30 km, när jag krigat i gruppens svans ett tag och fick lägga mycket krut på att försöka positionera mig, delades oväntat gruppen i en till synes oansenlig backe. Jag tappade därmed Isabelle och klarade inte att återfå kontakt. Jagade resten av loppet själv. Såg att jag blivit av med Angelika, men hade ingen koll på hur långt bak hon var, så jag öste vad jag hade för att säkra andra platsen. Strax innan Bosön fick jag sällskap av några killar som kom bakifrån och som kunde rapportera att de inte sett någon annan tjej bakom mig. Det var skönt att höra!

Korsade mållinjen på tiden 2:26:07. Tre och en halv minut efter Isabelle som bara var åtta sekunder från Alexandra Engens banrekord från 2013.Dagens snurr
 • Att jag klarade att jaga ikapp en grupp i så högt tempo och på en så kuperad bana.
 • Att jag kunde hantera de tvära kurvorna och det torra grusunderlaget helt okej.
 • Solig after bike med våra goa vänner från Funäs.
 • Målfållanpepp med Jessica.
 • Pallplats och helt okej tid.
Dagens fnurr

 • Att jag inte klarade att ta, och behålla, en bra position i gruppen.


Efter tävlingen drog vi raka vägen hem. Korsade Sverige på ödsliga vägar i solnedgång. Fick hundra underbara grattishälsningar på Facebook och Insta och kände massor av härlig cykelkärlek!

Läs gärna mer om racet i pressmeddelandet från Lidingö MTB >>
Resultat - Damer 63 km
1Isabelle SöderbergTeam Omrsalva2:22:41
2Nellie LarssonCKX/Cykelmagneten2:26:07
3Angelica EdvardssonCykloteket Racing Team2:32:17
4Jessica ClarénSCS Racingteam CK2:36:17
5Pernilla Forsberg TigerObbola IK Cykel2:43:31

Resultat - Herrar 63 km
1Lars BleckurCykloteket Racing TeamFinish2:05:22
2Daniel BrengdahlCk Hymer2:05:23
3Mikael FlockhartCK Norrtälje/Pedalogerna2:05:23

Resultatlistor och mer information om loppet >>

Min Wilier 101X på Thunder Burt fungerade superbra på de snabba stigarna.

Kommentarer

 1. Stort grattis Nellie! Du är så jädra grym :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å tack Helena!!! Hoppas det ordnar sig med din ram! Såg lite snabbt i löpet att det strular. Hörs och ses=)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lämnar cykeluppdraget - regional utveckling väntar

Nytt jobb, cykelpendling och tillbaka på stig - och du, vi ses väl på Alliansloppet?

Avsliten hälsena - ingen stigcykling på länge - men jag kommer tillbaka