Stellenbosch, G-spot, lägersnack och cykeldröm

Jag och Jennie i Stellenbosch
Sitter på ett cykelkafé i Stellenbosch och dricker kaffe. Min cykel blir tvättad och servad. Jennie är upptagen med annat. Skönt att få en wifistund. De senaste dagarna har varit i internetskugga och det är ovant.

Lämnade Houdenbeck igår vid lunch. Svängde inom Jennies sponsor, bryggeriet CBC, på vägen hem till Jennie och Craig. Jämte bryggmaskiner och flaskkaruseller hänger Jennies blågula mästartröja inramad. Cykel är så ofantligt mycket större i Sydafrika än i Sverige och Jennie är en stjärna här.

Fick en liten tur på Jennies hemmastigar imorse. Jag är mållös. Hennes dagliga träningsturer går på stigar som vi bara drömmer om. Inte konstigt att Jennie är tekniskt väldigt duktig, hon har jobbat medvetet med att utveckla sina skills och hon har optimala träningsförhållanden. Jag blir lite avis, men tänker mest på hur jag kan inspireras och lära av Jennies resa från ny mountainbikescyklist till världselit.


Imorgon bitti sätter vi oss i Team Merendals teambuss utan aircon (!) och rattar de 4-5 timmarna till Knysna där etapptävlingen Knysna Bull inleds imorgon kväll.

Knysna Bull inleds med prolog torsdagkväll, därefter tre etapper. Jag hoppas på mer wi-fi i Knysna så att jag kan hålla er uppdaterade. Tror det blir en häftig upplevelse!


Träningslägersprat... mest om Cape Epic och cykeldrömmar

Det blir mycket dötid och vi pratar mycket. Vi pratar om livet i stort och cykling i synnerhet. Det är spännande att höra om Jennies tillvaro som heltidscyklist och om de riktigt stora tävlingarna. Jennie tävlar mot de bästa i världen och hon kör de största och hårdaste tävlingarna. Störst av dem alla är Cape Epic. Nog för att jag har förstått att det är en extrem utmaning, men jag har inte förstått hur stort och krävande Cape Epic faktiskt, på många olika sätt. Jennies förberedelser är omfattande. Det är inte bara en långsiktig träning som ska genomföras, utan också tusen andra saker som ska planeras och organiseras. Det är bara några veckor kvar till årets upplaga av Cape Epic. Allt hon gör nu, gör hon för att optimera sin prestation under de många och långa etapperna tillsammans med sin nya partner Esther Süss. Jag hoppas att det är Jennies tur att vinna världens största mountainbike tävling i år, det arbete hon gör är imponerande.

Och nånstans djupt därinne i mitt cykelhjärta väcks det en liten dröm om att en dag få uppleva det största, hårdaste och häftigaste i långloppsvärlden. Jag vet att chansen är liten, men drömma får man göra, eller hur?

Jennie lever cykeldrömmen. Hennes hemstad, Stellenbosch, är ett mountainbikemecka. Här har Nini Schurter köpt en lägenhet. Hit vallfärdar proffsen för att träna. Här kan hon fullt ut fokusera på sin träning och sitt tävlande. Det finns mycket som skiljer våra cykelliv åt. Men också mycket som förenar. Vi jobbar båda hårt för att nå våra mål och vi är överens om att det som driver oss är att ständigt utvecklas som cyklister.Kommentarer

  1. Hej Nellie,
    Vilken häftig resa och vilken bra reseskildring. Vi följer dig och delar din glädje!
    Ha det fint // DAT-Dan

    SvaraRadera
  2. Nämen, å vad roligt att höra från er! Hoppas det går bra med DATtandet =) Ha det fint ni också! /Nellie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lämnar cykeluppdraget - regional utveckling väntar

Nytt jobb, cykelpendling och tillbaka på stig - och du, vi ses väl på Alliansloppet?

Avsliten hälsena - ingen stigcykling på länge - men jag kommer tillbaka