Spanska berg, skyfall, storm och supersömnDen här veckan är Ulf och jag i vår favoritby Montecorto i Andalucien. Vi är här för tredje gången - det säger väl allt om hur bra vi trivs här! Det är tyst, genuint och vackert. Man säger Hola när man möts i gränderna - spanjor eller turist - här hejar man på varandra. Precis så som vi vill ha det. Men, det är också så att allt man kan göra här är att cykla, eller vandra, i närliggande bergsområden. Och den här gången har vi fått smaka på lite montecortotristess.

För det har varit oväder, och då snackar vi verkligen oväder, i Andalucien. Inget kaffe på solterassen den här veckan inte. Vi är extremt tacksamma över att vi har kunnat cykla alla dagar hittills, när vi kom hit var väderprognosen så dålig så vi befarade att det faktiskt inte skulle vara möjligt att cykla särskilt mycket. Och vädret har varit kasst med regn och hårda vindar, faktiskt såpass illa att flera vägar har varit avstängda på grund av översvämning eller ras, men vi har ändå kunnat cykla varje dag och det har blivit riktigt bra rundor. Dock med svensk vinterutrustning på... skoskydd, vinterhandskar, mössa, regnjacka... tack gode Gud för tvättmaskin och värmeelement i vårt Casa Sophia - annars hade vi inte klarat oss. Vi har varit BLÖTA denna vecka.


Vi har som sagt kunnat cykla varje dag. Mellan 3-5 timmar ungefär. Inte så många timmar alla dagar, men en del rundor bjuder på rätt rejäla klättringar, så det känns ordentligt i benen ändå. Idag körde vi en legendarisk klättring som kallas The Beast och det gick faktiskt ganska bra. Inte så långt efter mitt PR från april 2017, vilket gjorde mig superhappy eftersom känslan i kroppen inte är helt på topp efter vinterns periodvisa misär. Gjorde faktiskt bästa damtid uppför The Beast so far detta året.

Imorgon är sista dagen här. Vi kanske ska få lite sol! Ulf och jag planerar att köra mot Smurftown för andra gången i år. Det är en helt grymt fin runda, med obeskrivliga vyer och massor med fin klättring på nästan bilfria vägar. Vi körde den i tisdags, den tog oss cirka fem timmar och gav 2400 höjdmeter på kontot.Utöver cykling så blir det rätt mycket fokus på vila, mat och kaffe. Lyxigt att kunna vila efter träning, sova hur många timmar som helst och så härligt att shoppa och tillaga spanska råvaror. Vi lagar all vår mat själv och det är dejligt. Slutligen måste jag bara säga att Blogger fungerar skit på IPad - därav små bilder, inga bildtexter och rätt halvkass läsupplevelse.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lämnar cykeluppdraget - regional utveckling väntar

Nytt jobb, cykelpendling och tillbaka på stig - och du, vi ses väl på Alliansloppet?

Avsliten hälsena - ingen stigcykling på länge - men jag kommer tillbaka